Gå direkt till textinnehållet

Di-ledarskribent blir politiskt sakkunnig hos statsministern

Ellen Gustafsson lämnar Dagens industri och börjar nästa vecka som politiskt sakkunnig hos Ulf Kristersson. Tidigare har PM Nilsson gjort samma övergång.

Ellen Gustafsson gick till Dagens Industri från Timbro i februari förra året, och har sedan april haft titeln tillförordnad politisk redaktör. I dag publicerades hennes sista ledartext – på måndag blir hon politisk sakkunnig hos statsminister Ulf Kristersson. 2022 blev PM Nilsson, som då var chef för Dis ledarsida,  statssekreterare hos Ulf Kristersson.

Ellen Gustafsson. Foto: Timbro

Ellen Gustafsson har valt att svara på Journalistens frågor över mejl. Hon uppger att hon blev kontaktad med ett erbjudande om tjänsten.

– Den här regeringen har påbörjat ett viktigt reformarbete och jag ser fram emot att bidra till det projektet inifrån regeringskansliet, och få större insyn i hur den svenska statsapparaten fungerar, skriver hon.

Annons Annons

Hur känns det att lämna publicistiken?
– Att skriva på Dagens industris ledarsida är bland det finaste uppdrag jag har haft så det känns självklart vemodigt. Men det ska samtidigt bli spännande att arbeta med politik från ett annat perspektiv.

Vad får du i lön?
– 59 500 kronor.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos