Gå direkt till textinnehållet

DI drar ned på redigeringen

Dagens Industri går över till publiceringsverktyget News Pilot och planerar att dra ned på redigeringen. Journalistklubben på tidningen utesluter inte att redigerare får gå.

I dag har Dagens Industri 14 redigeringstjänster. Att dessa kommer bli färre kan man anta då man nu byter publiceringsverktyg och vill satsa mer digitalt.

– Vi kommer att behöva färre personer i själva printproduktinen. Men där vi kan effektivisera kommer vi istället att investera i digital utveckling. Så det här är en uppbalansering för att använda mer resurer digitalt, säger chefredaktören Peter Fellman till Resumé.

Karin Fries är ordförande i journalistklubben på DI. Hon vill inte säga för mycket innan man MBL-förhandlat färdigt med ledningen.

– Vi vet inte exakt när vi ska börja förhandla, det beror på vilka av oss som ska sköta det. Men förmodligen är vi igång nästa vecka med förhandlingen, säger Karin Fries till Journalisten.

Vad tycker klubben om planerna?

– Det här kan man se ur flera aspekter, först behöver vi tänka på vad tidningen behöver. Sen är det säkert olika vad vi tycker är en rimlig nivå då vi redan är ganska slimmade. Själva utvecklingen jan jag inte säga något om, att vi går mer mot det digitala, fortsätter Fries.

Ni räknar inte med att någon får gå?

– Vi räknar inte med någonting innan vi börjat förhandla.

Fler avsnitt
Fler videos