Gå direkt till textinnehållet

”Det har varit otroligt tungt”

På Svenska Dagbladet är sorgen tung efter fotografen Tomas Oneborg som avled av covid-19 i helgen.

Tomas Oneborg, fotograf på Svenska Dagbladet sedan 1986 avled i covid-19 i helgen. Han blev 62 år. Beskedet kom som en chock för medarbetarna.

– Det har varit otroligt tungt. Vi visste att han var sjuk och hade daglig kontakt med honom, säger Thomas Berglund, ordförande i journalistklubben på Svenska Dagbladet.

– I de samtal och möten vi har har det blivit tydligt hur otroligt uppskattad han var. Han gick runt på tidningen och pratade med alla, kom med sina finurliga kommentarer. Han var en inventarie på Svenska Dagbladet. Nu är han borta. Det kryper väldigt nära.

Annons Annons

– Det är med stor sorg och bestörtning som vi nåtts av beskedet. Tomas var en väldigt uppskattad medarbetare och en fantastisk yrkesman. Hans betydelse för Svenska Dagbladets bildjournalistik kan inte överskattas, säger chefredaktör Anna Careborg till SvD.

Tomas Oneborg var första pressfotograf på plats på Drottninggatan efter terrordådet 2017, och berättade för Journalisten om upplevelsen.

Han är den andra svenska journalisten som dött av covid-19. I lördags avled Kerstin Behrendtz, tidigare musikredaktör på Sveriges Radio, efter att ha blivit smittad av coronaviruset. Hon blev 69 år.

Fler avsnitt
Fler videos