De vann journalistpris mot diskriminering

29 oktober, 2009

Massip Farid och Marie Skoglund vann EU-kommissionens nationella journalistpris mot diskriminering.

- Det är otroligt kul, säger Marie Skoglund.

 

Marie Skoglund är frilans i Malmö och arbetar mycket med att skriva om diskriminering och utanförskap. 

- Just den här artikeln var en beställning av Allas. Den består av en intervju med den kvinna, som "Lilja" i filmen Lilja forever delade lägenhet med. För henne var det här priset också väldigt roligt. Det är inte så ofta människor i hennes situation uppmärksammas, säger Marie Skoglund.

Artikeln För mig var hon alltid Kristina vann priset i kategorin som ska belysa sambandet mellan fattigdom och diskriminering. "Marie Skoglund skildrar på nära håll en ung kvinna från Litauen som utsatts för människohandel och tvingats till prostitution i Malmö. Reportaget är en personlig och gripande skildring av en ung kvinnas människoöde" skriver EU-kommissionen i sitt pressmeddelande.

Den andra nationella pristagaren var Massip Farid Ikken som vann den allmänna kategorin med sin artikel Olaga vård i tidningen Folket i Bild.

"Massip Farids artikel handlar om asylsökande som inte har rätt till sjukvård och som därför tvingas söka vård i smyg, samt om den vårdpersonal och andra som trots detta ger sjukvård till asylsökande" skriver EU-kommissionen.

I pressmeddelandet säger Massip Farid Ikken att har tycker att det är glädjande att så viktiga ämnen som diskriminering och mångfald uppmärksammas.

Detta var sjätte året som priset delades ut.


 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies