Markus Thunberg (till vänster) och Michael Jonsson.

De blir chefer på Lärarförbundets tidningar

5 april, 2019

Krisen på Lärarförbundets tidningar OTW-medarbetaren Michael Jonsson värvas till contentbyrån Make your mark och blir ansvarig utgivare och chefredaktör för Lärarförbundets sju tidningar. Markus Thunberg blir digital chef för tidningarna. Samtidigt uppger Lärarförbundet att nio tidigare medarbetare på redaktionerna ansluter i ”olika former”.

I ett pressmeddelande uppger contentbyrån Make your mark att Michael Jonsson blir ny ansvarig utgivare för Lärarförbundets tidningar. Den första april tog Make your mark över produktionen av dem.

Michael Jonsson har på OTW bland annat ansvarat för utvecklingen av Juseks och Lärarnas Riksförbunds tidningar. Han har varit chefredaktör för Motormännens tidning Motor och har tidigare arbetat som redaktör på Expressen samt redaktionschef och stf ansvarig utgivare på tidningen Dagen.

”Avgörande för förbundsstyrelsens val har varit att den person som blir ansvarig utgivare står för kvalitetsjournalistik och innovation. Vi har stora förväntningar på att Michael Jonsson med sin mångåriga erfarenhet som chefredaktör och från redaktionell utveckling snabbt driver den digitala utvecklingen framåt och kommer ännu närmare våra medlemmar”, säger Johanna Jaara Åstrand, förbundsordförande i Lärarförbundet, i en kommentar.

Samtidigt blir Markus Thunberg digital chef för lärartidningarna. Han är i dag digital utvecklare på Make your mark och har tidigare arbetat bland annat som nyhetsredaktör på Expressen och redaktionschef på Café.

Make your mark uppger i pressmeddelandet att den nya redaktionen inkluderar nio före detta medarbetare från Lärarförbundets tidigare redaktioner som ansluter under olika former. Vidare tillkommer ett antal externa nyrekryteringar och flera tillsättningar från Make your mark. ”Därtill har ytterligare ett tiotal journalister från Lärarförbundets tidigare redaktioner visat intresse att skriva för det nya bolaget”, skriver bolaget.

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.

Inlagt av Staffan fre, 2019-04-05 10:32
Frågan är hur länge Journalisten kan fortsätta att etikettera det här som ”krisen” på Lärarförbundets tidningar. Utifrån sett känns det som sker nu som en bra och spännande utveckling. Om än tuff och påfrestande för många. Duktigt folk som kommer in, samtidigt som en den institution som tidningarna verkar ha varit skakas om en del. Ur kris kommer utveckling - som läsare av Journalisten förutsätter jag att ni förstår det och framöver kommer att beskriva även utvecklingen. Den oerhört negativa slagsidan som Journalisten haft i sin rapportering hittills måste balanseras om ni ska vara trovärdiga. Det ni har framför er nu är att beskriva branschfenomenet på ett rättvisande och rimligt sätt.
Inlagt av Helena Giertta mån, 2019-04-08 16:01
Vi står upp för journalistik. När vi ser att den monteras ner, som på Lärarförbundet, så är det självklart att vi skriver om det. Nu är det upp till bevis för Make your mark att leverera självständig journalistik och kanske en och annan artikel som inte faller Lärarförbundet på läppen. Jag är skeptisk till att så kommer att ske, men jag har gärna fel på den punkten. Behandlingen av journalisterna på Lärarförbundets tidningar är ett av det värsta jag sett. Ett fackförbund ska inte bete sig så. Vi kommer att fortsätta bevaka Lärarnas tidning, när det är relevant.
Krisen på Lärarförbundets tidningar

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies