Dansk kvällstidning lägger ned print och slopar betalvägg

27 juni, 2022

Den danska kvällstidningen BT upphör med print vid årsskiftet, tar bort betalväggen och stänger samtidigt tre storstadsredaktioner.

Från och med 2023 kommer den danska kvällstidningen BT inte längre ut i papper, utan kommer att vara helt digital, och helt gratis.

Ägaren Berlingske Media uppger samtidigt i ett pressmeddelande att de storstadsredaktioner som BT startade i Århus, Odense och Ålborg i augusti förra året läggs ned. Totalt 14 journalisttjänster dras in, varav fyra redigerare.

Pernille Holbøll, som tillträdde som ansvarig chefredaktör på BT i maj, uppger i en krönika i BT att beslutet beror på att det inte längre är ekonomiskt hållbart att utge tidningen på papper.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Anonym skribent tors, 2022-06-30 06:18
Inte helt oväntat att utvecklingen går mot detta. Allt färre pappersexemplar trycks och priserna behöver höjas för att gå runt. En möjlig lösning vore förstås att det som säljs med papper kompletteras med något annat exklusivt för pappersvarianten, som kuponger man klipper ut som gör det ekonomiskt försvarligt att köpa på papper. Eller att man skickar med musik eller en film på en skiva. Något som möjligen kunde få ekonomin att gå runt bättre för pappersversionerna. En tråkig utveckling för alla som föredrar att läsa på papper. En fördel med papper är ju att man slipper att oroa sig för eventuella cookies. men positivt för miljön om mindre papper går åt antar jag.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies