Gå direkt till textinnehållet

Dagens Nyheter backar om prislappen på Mitt i

Dagens Nyheter och Dagens Media backar nu på uppgiften att Mitt i-tidningarna sålts för 130 miljoner kronor. Mitt i:s tidigare chefredaktör och delägare Claes de Faire, som anklagats för girighet i DN, är förvånad över DNs agerande.

Nu backar både Dagens Nyheter och Dagens Media från uppgiften om att prislappen för Mitt i skulle ha legat på 130 miljoner kronor. DN skriver: ”Flera representanter för ägargrupperna och källor till DN slår fast att summan låg under 50 miljoner kronor.”

Dagens Media uppger i en artikel också att köpeskillingen låg under 50 miljoner kronor, vilket Journalisten var först med att berätta.

Claes de Faire, tidigare chefredaktör och delägare på Mitt i, som anklagades för girighet i en spalt av DNs Martin Jönsson hotade att stämma DNs chefredaktör Peter Wolodarski för förtal. Han är besviken på DNs agerande.

Annons Annons

– Det förvånar mig att de tar sådan tid på sig och att man måste höja rösten så mycket för att de ska rätta någonting som är uppenbart fel, säger Claes de Faire.

Kommer du att stämma DN för förtal?
– Det återstår en sak innan jag kan släppa detta, och det är slutsatsen i Martin Jönssons spalt, att jag skulle vara girig. Uppgiften om köpeskillingen har rättats och då måste faktiskt slutsatsen också bli en annan.

Du vill ha en ursäkt?
– Martin Jönsson har lyssnat på elakt och felaktigt sladder på stan: att jag inte sänkt min lön under coronakrisen, inte själv sänkt mitt avgångsvederlag och fått ohyggligt mycket betalt för Mitt i. Han gör inte ett hederligt journalistiskt arbete. Ja, det är klart att de får backa och be om ursäkt.

– Martin Jönssons analys över försäljningen av Mitt i har nu hans redaktör pillat i och tagit bort rätt många av felaktigheterna. Däremot är slutsatsen kvar vilket ser märkligt ut. Jag hoppas att även det ändras så vi kan lägga det här bakom oss, säger Claes de Faire.

Fler avsnitt
Fler videos