Gå direkt till textinnehållet

Dagens Forskning begärd i konkurs

Pengarna är slut för Dagens Forskning. På tisdagen begärde styrelsen tidningen i konkurs, efter ett och ett halvt års utgivning.

Pengarna är slut för Dagens Forskning. På tisdagen begärde styrelsen tidningen i konkurs, efter ett och ett halvt års utgivning.

Dagens Forskning lanserades i januari 2002, med kapital från en ägarförening med uppbackning från bland annat Saco och Natur och Kultur. De första numren gick ut i en stor gratisutdelad upplaga på 70 000 exemplar för att väcka intresset kring den nya tidningen om vetenskap, kultur, teknik och samhälle.

Sedan dess har tidningen utkommit med 36 nummer. Enligt årets första Orvesto Konsument-mätning hade den 51 000 läsare, men antalet prenumeranter var bara drygt 6000 och den distribuerade upplagan drygt 7 000.

Vid starten försäkrades att tidningen var tryggad utgivning i minst tre år, men höga kostnader och en svag annonsutveckling har gjort att förlusterna blivit större än väntat. Under sitt första år uppgick tidningens förlust till cirka 21 miljoner kronor. I måndags kom tidningen med sitt sommarnummer, som kom att bli dess sista.

Redaktionen på Dagens Forskning består av 13 personer. I tidningens styrelse sitter bland annat Dagens Nyheters förre chefredaktör Anders Mellbourn och Svenska Dagbladets förre chefredaktör Mats Svegfors. Chefredaktör är Anders Björnsson och VD Henrik Ahl.

Fler avsnitt
Fler videos