Gå direkt till textinnehållet

Dagen erbjuder miljövänlig prenumeration

Den kristna fyradagarstidningen Dagen erbjuder en ny prenumerationsmodell som ska spara pengar och miljön: Ekosmart.

 

Tisdag, onsdag och torsdag får Ekosmart-prenumeranten tidningen som pdf eller html och på fredagen kommer papperstidningen i brevlådan.

– Det handlar om miljö och ekonomi. Tryck och distribution är en stor del av prenumerationskostnaden. Genom att prenumerera tidningen som pdf sparar tidningsköparen pengar och gör en insats för miljön, säger marknadschefen Åke Lindh.

Genom att räkna på distributionskostnaden, tryckning och det redaktionella arbetet har tidningen kommit fram till att en årsprenumeration ska kosta 900 kronor. En vanlig pappersprenumeration kostar 1 679 kronor.

Dagen har i dag en upplaga på 20 000 exemplar och eftersom tidningen även tar betalt för distributionen får de räkna med den digitala upplagan i TS.

– Vad som gör att Dagens ska lyckas med detta är vårt omfång. Det skulle vara svårare för tidningar med bilagor. Vi ligger ofta på runt 24 till 28 sidor, tisdag till torsdag, säger Åke Lindh.

Hur många som nappat på erbjudandet att få Dagen som pdf tre dagar i veckan vet man ännu inte eftersom Ekosmart lanserades i veckan.

– Vi är lite kaxiga och kallar oss för Sveriges morgonpiggaste tidning. Redan klockan 00.00 går det att läsa tidningen som pdf, säger Åka Lindh.

Fler avsnitt
Fler videos