Gå direkt till textinnehållet

CPJ: USA måste fördubbla sina insatser för pressfriheten

Fördubbla era ansträngningar för att försvara pressfriheten. Det budskapet kom Committe to Protect Journalists (CPJ) med till USAs kongress, efter alla uppmärksammade fall av våld och attacker mot journalister under pandemin.

Journalisten har i flera artiklar uppmärksammat pressfriheten i USA under ett år som kantats av demonstrationer i landet, attacker på journalister och en president som anklagas för att elda på motsättningar och sprida fejknyheter.  

CPJ har nyligen vittnat inför kongressen i ämnet, där de också förklarade för politikerna hur myndigheter har använt pandemin som en ursäkt för att slå ned på nyhetsorganisationer och journalister. 

”Människor har rätt att engagera sig i journalistik, och att ta del av nyheter och information. Vi är tacksamma för att så många medlemmar ur kongressen är aktiva när det gäller pressfriheten, men sett till de hot mot medierna som nu kommit så måste mycket mer göras”, sa Courtney Radsch, företrädare för CPJ. 

I november publicerade CPJ också ett förslag till blivande presidenten Joe Biden om hur man kan arbeta för att återställa pressfriheten i landet.

Läs mer: Hårt polariserat medielandskap när USA går till val

Fler avsnitt
Fler videos