Carina Nunstedt startar nytt livsstilsmagasin

18 september, 2012

Samtal med I dag ger Bonnier ut det första numret av livsstilsmagasinet Books & Dreams. Carina Nunstedt, som är chefredaktör, berättar om tanken och ambitionen bakom.

Magasinet kommer att ges ut fyra gånger per år och är en fortsättning på Yourlife som lades ned förra året. Books & Dreams, som ska säljas både som bok och som tidning, är också en eventserie där Carina Nunstedt håller författarsamtal inför publik.

Hur fick du idén till Books & Dreams?

–När Yourlife mycket oväntat fick lägga ner i november förra året blev jag uppringd av Håkan Rudels, som är chef på Bonnierförlagen. Vi hade gjort en hel del författarevent tillsammans och han tyckte att jag skulle komma dit för att se vad vi kunde göra mer. Detta ledde till Books & Dreams, en ny arena för författarmöten och ett bokmagasin som kommer ut fyra gånger per år. Bonnierförlagen är uppdragsgivare, men vi bjuder in alla bokförlag att ha med författare på eventen och vi skriver om alla slags böcker. Fokus ligger på populärlitteratur och personliga möten.

Kan du berätta om innehållet i magasinet samt på vilket sätt det kommer att vara en slags fortsättning på Yourlife?

–Books & Dreams är ett magasin om böcker som livsstil. Innehållsmixen består av längre författarintervjuer, guider, artiklar om psykologi, hälsa, mat, inredning och resor. Resereportagen skrivs av författare och krönikör är Michael Nyqvist som även skrev för Yourlife. Ett par av mina medarbetare från Yourlife har fått följa med, Lina Rönning som är event– och marknadschef samt Caroline Elfving som är reporter och koordinator. Övriga medarbetare är frilansar. Vi kommer ju bara ut fyra gånger per år så det går inte att ha en större fast redaktion.

På vilket sätt har formen och formatet på Books & Dreams mer av en bokkänsla än ett vanligt magasin?

–Vi har ett skönare, lite kraftigare papper och formatet är mer handväskvänligt än de större magasinen. Vi satsar på längre läsning vilket ger en lugnare layout. Dessutom uppmuntrar nästan alla artiklar och intervjuer till att läsa en ny bok. Mer läslyx i livet är vår paroll.

Books & Dreams är ju också en eventserie med personliga författarmöten.  Hur kommer det att gå till?

– Vi fortsätter där vi slutade med Yourlife och satsar till att börja med på fem stora helkvällar per år med aktuella kända författare som gäster. Det är lite som en talkshow light där jag leder samtal på scenen inför publik.

–Jag tror att behovet är stort av de långsamma samtalen, de längre texterna och de nära mötena i det verkliga livet. När Yourlife lades ner hade vi publik och läsare som bokstavligen talat grät. Det känns fantastiskt kul att kunna ge dem en fortsättning.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av parisienne tis, 2012-09-18 16:30
Tycker det verkar som att Books and Dreams är ett svenskt uppkok på ideerna i eleganta franska magasinet Psychologies som vårdas av familjen Servan-Schreiber. Familjen Bonnier har sen länge en fot på den franska tidningsmarknaden. Rätt så, vitaliteten kunnigheten och mångsidigheten är påfallande jämfört med motsvarande på andra sidan Atlanten.
Samtal med

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies