Gå direkt till textinnehållet

Bulletins it-chef försökte rekrytera Joakim Lamotte

Chefredaktören Ivar Arpi uppger att han inte var informerad. UPPDATERAD.

Journalisten Joakim Lamotte publicerade i morse en skärmdump av ett mejl han fått från it-chefen på Bulletin, med en förfrågan om Lamotte ville börja skriva i Bulletin.

It-chefen på Bulletin ingår inte i redaktionen och har både internt och externt varit mycket kritisk till redaktionsledningen, och har ställt sig på ägartrions sida i konflikten. Det framgår av interna meddelanden som Journalisten har tagit del av.

Skärmdumpen av mejlet som Joakim Lamotte publicerade i morse har nu blockats av Twitter för att det strider mot reglerna för privat information.

Annons Annons

– Bolagsledningen fortsätter att försöka besluta om innehållet i tidningen utan att diskutera med redaktionen. Sånt här förvärrar bara den interna konflikten, säger en medarbetare till Journalisten.

Bulletins chefredaktör Ivar Arpi uppger att han inte känt till rekryteringsförsöket av Joakim Lamotte: ”Nej, jag hade ingen aning”, skriver han i ett sms, men vill inte lämna några ytterligare kommentarer.

Principkonflikten på Bulletin har handlat om vem som kontrollerar innehållet i tidningen. Redaktionsledningen och de tre delägare som utgör den aktiva bolagsledningen har sedan i januari bråkat om ansvarig utgivares och chefredaktörens roll. 

Konflikten ledde till att Paulina Neuding avgick som chefredaktör den 12 februari och Ivar Arpi tog över.

Uppdatering: Efter publiceringen av denna artikel förnekar it-chefen i intern kommunikation på Bulletin att han gjort ett rekryteringsförsök, och menar att han tog kontakt med Lamotte genom sitt privata mejlkonto som en privatperson. Han skriver också: ”Alla vet att jag ALDRIG (till skillnad från andra) skulle göra något mot styrelsens eller ägarnas vilja.”

Bulletins vd Pontus Tholin skriver i ett internt meddelande till personalen att han inte försvarar it-chefens ”förmenta rekryteringsförsök av Joakim Lamotte”.
 

Fotnot: Journalisten söker Bulletins vd Pontus Tholin för en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos