Bulletins grundare ville köpa SvD

14 juni, 2022

I Svenska Dagbladets nya podd Blenda uppger Bulletins grundare att deras ursprungsplan var att köpa Svenska Dagbladet. Bulletins tidigare vd Jannik Svensson uppger för Journalisten att han polisanmält podden för förtal.

Det första avsnittet av Svenska Dagbladet nya podd Blenda publicerades på tisdagen, och handlar om tidningsprojektet Bulletin.

I podden avslöjas att grundarnas ursprungliga plan var att köpa Svenska Dagbladet för 50 miljoner kronor.

I podden intervjuas grundarna Pontus Tholin och Tino Sanandaji, samt den tidigare vd:n Jannik Svensson.

Jannik Svensson uppger för Journalisten att han på tisdagsmorgonen polisanmält Tino Sanandaji för förtal, för att denne i podden uttalat sig om Jannik Svenssons mentala hälsa. Podden är dock grundlagsskyddad och SvDs chefredaktör Anna Careborg är ansvarig utgivare, varför beslut om förundersökning endast kan fattas av Justitiekanslern och endast Anna Careborg kan hållas ansvarig för innehållet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies