Gå direkt till textinnehållet

Bulletin överlever – Sanandaji har köpt konkursboet

Konkursförvaltaren bedömer att den tidigare ägaren Tino Sanandaji är bäst lämpad att bedriva verksamheten.

Den 18 februari försattes tidningen Bulletin i konkurs vid Stockholms tingsrätt. Nu köps konkursboet upp av den tidigare delägaren Tino Sanandaji, som var styrelseordförande i Bulletin AB och är styrelseordförande i Bulletins tidigare moderbolag Neovista.

Enligt konkursförvaltaren Lars Ehrstedt vid Merino Advokatbyrå har utredningen skett under ”påtaglig tidspress eftersom konkursboets möjlighet att upprätthålla driften har varit begränsad”.

Utredningen har utmynnat i att konkursbolaget bedömts ha äganderätt och tillgång till vissa av rättigheterna men inte till samtliga. Övriga rättigheter har gjorts anspråk på av moderbolaget och disponerats av detta. Intressenter har därför bara kunnat lägga bud på delar av rörelsen.

Annons Annons

Journalisten berättade för en vecka sedan att det förekom oklarheter kring tillgångarna i Bulletins konkursbo, och att det inte var uteslutet att den som vill ta över Bulletin måste samarbeta med moderbolaget Neovista och dess styrelseordförande Tino Sanandaji.

Journalisten erfar att det har inkommit andra bud, i miljonklassen, på verksamheten.

”Konkursförvaltningen har bedömt att den budgivare som hade bäst möjlighet att kunna bedriva verksamheten vidare i befintligt skick var en av bolagets tidigare ägare, Tino Sanandaji”, skriver konkursförvaltaren i ett mejl till Journalisten.

På torsdagen överläts Bulletin till ett av Sanandaji kontrollerat bolag.

Läs mer: Tino Sanandaji tror inte att konflikterna om Bulletin är över.

Fler avsnitt
Fler videos