Gå direkt till textinnehållet

Oklarheter kring tillgångarna i Bulletins konkursbo

Den som vill ta över driften av Bulletin kan komma att behöva samarbeta med Tino Sanandaji.

Journalisten berättade igår att tingsrättens beslut att försätta Bulletin AB i konkurs sannolikt inte kommer att överklagas. Advokaten Leonardo Merino som biträder konkursförvaltaren Lars Ehrstedt på Merino Advokatbyrå, bekräftar uppgiften.

– Det finns inte mycket att vinna på att överklaga beslutet. I stället letar vi nu efter personer som är intresserade av att ta över och driva verksamheten, säger Leonardo Merino.

En av spekulanterna är det tidigare ägarbolaget Neovista, där Tino Sanandaji är styrelseordförande. Sanandaji var också styrelseordförande i Bulletin AB före konkursen. Neovista, som inte är försatt i konkurs, gör gällande att de äger några av tidningens viktigaste tillgångar.

– Det råder oklarheter kring ägandet av vissa av de immateriella rättigheterna. Neovista disponerar vissa tillgångar där vi ännu inte utrett vem som äger dem, säger Leonardo Marino.

Så den som vill ta över Bulletin kommer att behöva samarbeta med Tino Sanandaji?
– Det är inte uteslutet.

Hur stor är chansen att nån vill sätta sig i den sitsen?
– Det kan jag inte uttala mig om. Tino Sanandaji har varit samarbetsvillig under processen och vi har en bra dialog med honom.

Hur stora är Bulletins skulder?
– Vi är inte klara med utredningen och jag kan därför inte ge någon siffra. Det finns vissa skulder som kan ligga hos Neovista.

Hur bedömer du möjligheterna för Bulletin att fortsätta ges ut?
– Nu handlar det om att se till att få in så mycket pengar i bolaget som möjligt för att driften ska fungera och för att kunna dela ut pengar till borgenärerna. Vi har goda förhoppningar om att lyckas, eftersom det finns ett intresse för att driva vidare tidningen.

De 20 anställda på Bulletin är uppsagda. Flera av dem får statlig garantilön, medan det i några fall fortfarande utreds om de har rätt till garantilön.

Fler avsnitt
Fler videos