Gå direkt till textinnehållet

Brunegårds skattesmäll: 11 miljoner

Stampens tidigare vd och styrelseordförande Tomas Brunegård ska betala elva miljoner svenska kronor till Skatteverket eftersom han 2012 inte redovisade ett förmånligt aktieköp, enligt Nyhetsbyrån Siren.

Upptaxeringen är på 7,8 miljoner kronor. Brunegård fick genom ett optionsavtal som ingicks 2006 möjlighet att köpa aktier värda över 13 miljoner för knappt 90 000 kronor, rapporterar Expressen och Medievärlden. Skatteverket menar att det tveklöst rör sig om en löneförmån, och eftersom Brunegård inte redovisat optionsrätten på korrekt sätt anser myndigheten att det rör sig om en oredovisat inkomst.

Förutom upptaxeringen på nära åtta miljoner ska Brunegård betala skatteböter på runt tre miljoner kronor, enligt Sirens uppgifter.

Tomas Brunegårds juridiska ombud Erik Karlsson säger till Medievärlden att beslutet kommer att överklagas och att Skatteverket ”siktat in sig på ett formaliafel”.

Annons Annons

Tomas Brunegård var vd för Stampen 1995-2012 och styrelseordförande 2012-2014. Journalistklubbarna inom koncernen kritiserade vid flera tillfällen det bonusprogram som gav honom miljonbonusar under sin tid i koncernledningen och som enligt klubbarna uppmuntrade risktagande och nya förvärv.

Fler avsnitt
Fler videos