Bokhandel slutar sälja
politisk litteratur

8 januari, 2016

En av Hongkongs ledande bokkedjor har rensat sina hyllor på politiskt känslig litteratur, rapporterar The Guardian.

Kulturnyheterna rapporterade i veckan att totalt fem personer med kopplingar till koppling till förlaget Mighty Current har försvunnit. Förlaget ger ut böcker om politiska skandaler och andra ämnen som är känsliga för Kina och förbjudna att publicera i landet. En av de försvunna är en svensk man bosatt i Thailand. Misstankar finns om att kinesisk säkerhetspolis ligger bakom bortförandena.

Som en följd av de försvunna bokhandlarna har en av de ledande bokkedjorna i Hongkong, Page One, nu rensat sina hyllor på politiskt känslig litteratur, rapporterar The Guardian.

Lisa Leung Yuk-ming vid Lingnan-universitetet i Hongkong säger till The Guardian att ett rädslans klimat börjar slå rot i Hongkong, med självcensur som följd.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies