Bjurwald avstängd från Twitter

26 april, 2021

FOTO: Tor Johnsson Författaren och journalisten Lisa Bjurwalds Twitterkonto stängdes ned i helgen. En ögonöppnare, menar hon, och väljer att inte försöka få tillbaka kontot.

I en text i Dagens Arena skriver Journalistens krönikör Lisa Bjurwald om Twitters plötsliga stängning av hennes konto, med motiveringen ”misstänkt suspekt aktivitet från kontot” . Hennes slutsats är att någon slags koordinerad kampanj skett för att få henne avstängd – men att anledningen egentligen spelar mindre roll:

”Det är faktumet att man så enkelt kan tystas på en central arena som skrämmer.”

Lisa Bjurwald skriver i Dagens Arena att hon fått en tankeställare av händelsen:

”En dag rycker husse i kopplet och visar vem det är som bestämmer. Och det är sannerligen inga obetydliga kreti och pleti som du och jag. Vi användare har dock en fri vilja och möjligheten att välja. Vem vet, kanske är det tvångsanslutning till Twitter 2.0 som gäller för nästa generation? Därför väljer jag nu att inte återuppta försöken att återaktivera mitt konto.”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies