Gå direkt till textinnehållet

Barometernreporter hotad med planka

En reporter på Barometerns Nybroredaktion blev i går attackerad av en målare när han ställde frågor om färgens giftighet.

Nybroredaktionen hade fått ett tips om att någon höll på att spraya med giftiga färger utan skyddsmask vid Åkrahällsskolans idrottsplats. En reporter åkte dit för att se vad som pågick.

I Barometern berättar reportern vad som hände:

"- Där var fem personer. En som var klädd i skyddsutrustning och andningsmask och som höll på att spraya löparbanorna. Bara några meter efter honom gick fyra personer. De hade inga skydd alls. Allt blåste rätt på dem.

– När jag frågade om inte färgen var giftig sa han "Ja, inte är den nyttig, men utlänningarna vägrar ha några skydd på sig, så vad ska man göra."
Sedan gick reportern bort till färgtunnorna och började fotografera etiketterna. Då kom mannen plötsligt rusande emot honom med en planka i handen.
– Han slog mot mig med plankan och skrek: "kommer du från facket din jävel!". Sedan slet han tag i min arm och ruskade och knuffade mig så jag höll på att ramla omkull.
De andra fyra kom och ställde sig bredvid mannen.
– De var fem stycken mot mig. Jag blev fruktansvärt rädd och tog mina saker och sprang till bilen. Då rusade han efter mig och viftade med plankan igen och skrek "Om du kommer hit igen ska jag slå ihjäl dig".
Reportern körde iväg några hundra meter och stannade sedan och ringde polisen. "

I Barometern är det en kollega som skriver artikeln och reportern får vara anonym.

-Han blev helt enkelt så rädd att han bad att få slippa ha med sitt namn, säger ansvarig utgivare Gunilla Sax till Journalisten. Hans tröja var röd av färg där de slitit i honom, och han tyckte det var mycket obehagligt.

Händelsen toppade inte tidningen, eftersom man kände att det saknades en del uppgifter: var målaren verkligen anställd av kommunen, varför jobbade han en söndag?

-Vi jobbar vidare med historien idag, så det blir större till i morgon, säger Gunilla Sax.

Målaren förhördes på plats av polisen och är anmäld för hoten. 

Fler avsnitt
Fler videos