Barnmorskor uppmanas att inte prata med journalister

28 maj, 2021

De journalistiska granskningarna av BB-krisen i Region Västernorrland har lett till att chefer på Sundsvalls sjukhus uppmanar barnmorskor att inte prata med journalister.

Flera barnmorskor på Sundsvalls sjukhus vittnar om en utbredd tystnadskultur och att de uppmanas att inte prata med journalister, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Elin Fällström, ordförande för Svenska barnmorskeförbundets lokalförening i Västernorrland berättar för ST om ett möte efter tidningens granskning av BB-krisen:

”Efter de artiklar om barnmorskor som publicerats nyligen i ST kallades alla enhetschefer och fackliga representanter till ett möte med klinikchefen om att vi ska tänka oss för innan vi använder medier, för medier är ’inte på vår sida’ och att vi blir exploaterade av medierna”, säger Elin Fällström till ST.

Klinikens ledning tillbakavisar kritiken och menar att det råder en öppenhet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies