Gå direkt till textinnehållet

”Att Patrik Lundberg skulle bli pappa är Årets mörkläggning”

Årets mörkläggning var att Patrik Lundberg skulle bli pappa, tycker Johannes Klenell, kulturredaktör på Arbetet.

Årets scoop: Tack vare tidningen Dagens ETC är nu  ”mufflonfår”  ett ord för evigt förknippat med rika knösar som jagar levande villebråd på ö.

Årets flipp: PR-byrån 500 Stockholm som i ett svep, beväpnade enbart med ett par bjud-bag in box, lyckats radera nästan alla kulturredaktioners trovärdighet.

Årets flopp: Att landets alla medier i några timmar stannade upp för att bevaka ett nationellt trauma återberättat av en twittrande Bulletinskribent – några tonårs­killar som trängt sig i kön på Gröna Lund.

Årets journalist: Johan Ekberg på Värmlands Folkblad. Slitvarg och stilist som skriver om och bevakar Värmlandssporten på en nivå långt över lönechecken. 

Årets mörkläggning: Att Patrik Lundberg skulle bli pappa.

Årets mediehändelse: Det slarvigt utförda nya presstödet och mängden tidningar som kommer försvinna under 2024 på grund av det.

Årets nyhetshändelse: Kriget i Gaza.

Årets citat: ”Så vi ska alltså inte debattera nyhetsvärdering längre – utan … invandring?” sagt av mig själv vid beskedet från P1 Morgon att jag skulle diskutera nyhetsvärdet i händelsen på Gröna Lund med Alice Teodorescu.

Fler avsnitt
Fler videos