Åsa Tillberg: ”Vi kommer inte att ha färre specialreportrar”

19 november, 2014

Vi kommer inte att ha färre specialreportrar. Det säger Åsa Tillberg, VD för Nyhetsbolaget. Detta efter att journalistklubbens ordförande Ann Johansson sagt att flera specialreportrar kommer att tas bort.

I en intervju med Journalisten sade Ann Johansson att Nyhetsbolagets får färre specialreportrar enligt den nya bemanningsplanen. Åsa Tillberg säger att Nyhetsbolaget inte alls kommer att ha färre specialreportrar utan att det kommer att finnas fler reportrar som har egna specialområden att bevaka.

– Det rör sig om en arbetstidsfråga. I dag har vi nio reportrar som har helt oreglerade arbetstider, de sköter sig själva. Vad vi ändrat på är att det endast blir fyra som kommer att ha dessa villkor. Det är inte bevakningsområdena som kommer att ändras, utan en arbetstidsfråga, säger Åka Tillberg.

Hon påpekar också att Nyhetsbolaget efter den nya bemanningsplanen har 19 fler nyhetsreportrar som jobbar runt om i landet och som främst arbetar med nyheter till Nyheterna.

Tidigare i år försvann 140 tjänster då TV4 valde att lägga ner de lokala nyhetsredaktionerna som Journalisten tidigare skrivit om.

 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies