Åsa Tillberg till försvar
mot DN-klubbens kritik

2 maj, 2012

”Om man inte delar redaktionsledningens ambitioner om innehåll i tidningen, då kanske man ska fundera på om man verkligen ska jobba kvar på DN”. Det säger DNs redaktionschef Åsa Tillberg till personaltidningen Myggan som svar på kritiken från DN-klubben om ledarskapet på tidningen.

Det har under en längre tid förekommit kritik mot hur anställda behandlas på Dagens Nyheter. Personaltidningen Myggan har talat med ett 20-tal medarbetare som beskriver stämningen på tidningen som ”ängslig”, ”ohållbar” och ”toppstyrd”.

Ledningen har enligt journalistklubben på DN visat missnöje med olika medarbetare och deras prestationer. Enskilda medarbetare har fått höra att de är omdömeslösa, arroganta, inte lagspelare och saknar nyhetskänsla.

Medarbetare har kallats till möten där ledningen, enligt journalistklubben, säger att de saknar förtroende för medarbetaren, att han eller hon inte presterar. Nästa steg är att medarbetaren erbjuds en annan tjänst.

”Det brukar paras med erbjudande om att ta avgångsvederlag. Det har resulterat i att några journalister känt sig mer eller mindre tvungna att sluta de senaste åren”, säger Anders Forsström, journalistklubbens ordförande på DN, till Myggan.

Journalisten har i en tidigare artikel berättat om kritiken från journalistklubben på DN, och sökt Åsa Tillberg för en kommentar. Nu väljer hon i stället att svara på journalistklubbens kritik om hur personalen behandlas i personaltidningen Myggan.

”Man ska veta att man måste göra något för att förbättra sig så att det blir bättre för tidningen. Men det är klart att vill man inte jobba som chefen efterlyser eller om man inte delar redaktionsledningens ambitioner om innehåll i tidningen, då kanske man ska fundera på om man verkligen ska jobba kvar på DN”, säger Åsa Tillberg till Myggan.

Kommentarer

Det finns 3 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av bix ons, 2012-05-02 10:58
Oj. Så om man inte finner sig i att bli trakasserad och dåligt behandlad så är det för att man "inte delar redaktionsledningens ambitioner om innehåll i tidningen". Då vet vi... Joråsåat...
Inlagt av Marie-Charlotte ons, 2012-05-02 16:49
Pinsamt av en chef att uttrycka sig på det sättet. Pinsamt eftersom kunniga äldre medarbetare som kan massor först petas åt sidan och sen kommer in i värmen, pinsamt för att även medieföretag ska ha bra chefer och bra dialog, pinsamt för att den "kvinnliga chefsstruktur" som finns på DN är skrämmande lik en manlig industristruktur där alla människor är utbytbara och av inget eget värde. Usch.
Inlagt av Suck ons, 2012-05-02 17:24
Skandal. Är allmänt känt att DN sjunkit drastiskt i kvalitet under senare tid. Här får man veta varför. Journalister med den minsta gnutta kreativitet eller ambition väljer en annan arbetsgivare.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies