Gå direkt till textinnehållet

”Årets flipp är nyanställningar på redaktioner”

Patrik Oksanen, politisk redaktör, Hudiksvalls Tidning, tycker att Jojje Olsson är Årets journalist och att Årets flipp är att det sker nyanställningar på svenska redaktioner.

Årets scoop: DNs gräv av Matilda Gustafsson som avslöjade kulturprofilen och som raserade Svenska Akademien är årets scoop även om det publicerades i november i fjol. Svallvågorna har skapat rubriker i hela världen under hela året.

Årets journalist: Jojje Olsson som med sin kunniga och ihärdiga granskning av Kinas agerande på världsscenen är en nagel i ögat på både regimen och naiva svenska kollegor.

Årets flopp: Att riksmedier inte klarar av att granska Kronofogdens agerande när man försöker lägga ned verksamheten på små orter och flytta till regioncentra. Ointresset för vad som sker utanför Stockholm är skadligt för Sverige.

Årets flipp: Att det sker nyanställningar på svenska redaktioner, som hos Dagens Nyheter.

Årets drev: Svensk politisk bevakning som ägnat sig åt drevartad spelteori till leda istället för sakpolitik så till den grad att man är trött på spelteori när regeringsbildningskrisen väl kom.

Årets mediehändelse: Laholms Tidning gick i konkurs. En föraning av vad som står runt knuten om inte mediebranschen knäcker sin ekonomiska förbannelse.

Årets citat: ”Jag har lyssnat på det. Han dödades på sex minuter”, Turkiets utrikesminister om mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi.

Fler avsnitt
Fler videos