Arbetsmiljöverkets krav på Mastiff

23 juni, 2021

Arbetsmiljöverkets tillsyn av produktionsbolaget Mastiff har bland annat lett till att myndigheten ställer krav på tydligare rutiner kring hur incidenter rapporteras, och att man utbildar sina arbetsledare och chefer.

Journalisten har tidigare rapporterat att Arbetsmiljöverket utför en tillsyn på produktionsbolaget Mastiff, med anledning av att en misstänkt våldtäkt under inspelningen av Paradise hotel inte anmälts.

Expressen rapporterar att tillsynen nu lett till krav från myndigheten, bland annat uppmanar man dem att ta fram tydligare rutiner kring hur incidenter rapporteras.

Arbetsmiljöverket hittade också brister gällande hur de hanterar kränkande särbehandling.

Här ställer man krav att Mastiff ska klargöra hur utsatta för kränkningar snabbt kan få hjälp, samt se till att arbetsledare och chefer har kunskaper om hur man förebygger och hanterar kränkande särbehandling.

Matilda Snöwall, vd på Mastiff, skriver i ett mejl till Expressen att de inte har några problem med att åtgärda bristerna. Hon understryker också att verket inte har noterat några missförhållanden hos dem.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies