Gå direkt till textinnehållet

Arbetsmiljö byter stil

Tidningen Arbetsmiljö, som ges ut av ideella Föreningen för arbetarskydd, får ny grafisk form och byter namn till Arbetsmiljötidningen Du&jobbet.

Tidningen Arbetsmiljö, som ges ut av ideella Föreningen för arbetarskydd, får ny grafisk form och byter namn till Arbetsmiljötidningen Du&jobbet.

Chefredaktör Rolf Wikström ser fram mot det första numret som utkommer den 15 mars i en upplaga på omkring 130 000 exemplar.

Varför just namnet Du&jobbet?

– Arbetsmiljö är ett namn som folk förknippar med ventilation, buller och liknande. Vi vill lyfta fram mjukare frågor som till exempel etik och ledarskap. Namnet och tidningen ska tala till dig som läsare. Samtidigt vill vi fortsätta att vara den granskande tidning som vi varit hittills.

Har ni haft hjälp med designarbetet?

– Vi har arbetat med det nya tidningsprojektet i ungefär ett år. Designbyrån Silver har gjort vår nya layout i samarbete med redaktionen. Det kommer att bli ett helt nytt koncept både till innehåll och sättet att skriva. Det blir fler ingångar till artiklarna i form av faktarutor och liknande. Formatet blir något mer kvadratiskt än i dag och tidningen kommer att bli ljusare och mer tilltalande.

På vilket sätt kommer Du&jobbet att särskilja sig från Arbetsmiljö?

– I Arbetsmiljö har vi öppnat med en ”hård” nyhet. Nu kommer vi att öppna med fem högersidor som består av innehållsförteckning, ledare samt avdelningar som kallas Tid, Hälsa och Frågor & Svar. På vänstersidorna ska det ligga annonser. Vi kommer att skriva mer om etik, kompetens, relationer, ledarskap och arbetsorganisation. Vi har anlitat en juristexpert och en psykolog och terapeut som ska skriva regelbundet. Vi har också en ny tecknare.

– Det blir mer praktiska råd och en avdelning med uppdatering av det senaste som hänt inom arbetslivet, till exempel från forskarvärlden och regeringen. Dessutom ska vi förstärka vår omvärldsbevakning.

Fler videos
Fler avsnitt