Gå direkt till textinnehållet

Apropå… … flätdragare och bimbos

Reaktionerna på Jan Guillous krönika i förra numret av Journalisten har varit många. Vissa håller med honom om att SVT har bimbofierats. Andra menar att Gulliou är en gubbe som är rädd för unga och framgångsrika kvinnor.

Reaktionerna på Jan Guillous krönika i förra numret av Journalisten har varit många. Vissa håller med honom om att SVT har bimbofierats. Andra menar att Gulliou är en gubbe som är rädd för unga och framgångsrika kvinnor.
Här är några av kommentarerna i medierna:

”Jag tycker att han skall avgå (som ordförande i Publicistklubben). Han är inte konstruktiv.”

PR-konsulten Maria Hörnfeldt, i Resumé

Annons Annons

bryt bryt

”Han (Jan Guillou) kritiserade SVT för att söka unga programledare med fotogeniska kvaliteter oavsett vilka slags program dessa är tänkta att leda; han kritiserade ett bildsamhälle där look och fräschör anses ha ett egenvärde.(…) … istället för att ta frågorna hans krönika reste på allvar … kom diskussionen snart att handla om att ’gubben Guillou’ gett sig på ’unga feminister’…”

Nina Björk, Dagens Nyheter

bryt bryt

”Stå på dig Kattis och lyssna inte på sådana grundlösa påhopp, för du är värd något annat.”

Johnny Johansson, insändare i Expressen

bryt bryt

”Nu får det fan i mig vara nog! Sluta dra tjejerna i flätan! Ta grabben till skolkuratorn!”

Staffan Heimersson, i Vision

bryt bryt

”Mitt uppdrag är inte att vara undersökande journalist. Det är inte heller något jag strävar efter. Jag ska förmedla de reportage som våra enormt duktiga reportrar gör och ibland följa upp med korta diskussioner i studion. Jag skulle inte ha tagit det här uppdraget om jag inte trodde att jag skulle klara av det.”

Kattis Ahlström, i Aftonbladet

bryt bryt

”Orsaken till att han (Jan Guillou)… attackerar Kattis Ahlström är sannolikt för att han vet att det ger rubriker.”

Helena Klingspor, Arbetarbladet

bryt bryt

”Det är tongångar som passar bra på Publicistklubben, där Guillou är ordföranden. Där är den anbefallda medelåldern cirka 65, klädseln kavaj, hårfärgen grå. Rätt man på rätt plats.”

Nils Schwartz, Expressen

bryt bryt

”… Jan Guillous sätt att beskriva Kattis Ahlström är onödigt nedlåtande, och att huvudproblemet står att finna bland de ansvariga cheferna, annars tycker jag att han har rätt.”

Åsa Mattsson, Aftonbladet

bryt bryt

”… jag tycker inte man ska angripa Kattis Ahlström som person. Jag har upplevt att hon är klok kvinna. Men hon har ingen erfarenhet av samhällsjournalistik. Publiken märker nog det, programmet har ju inga tittare.”

Bo Holmström, i Aftonbladet

bryt bryt

”Jan Guillou är i stället arg för att blonda Kattis Ahlström med sitt mjuka språk har blivit programledare för Uppdrag Granskning. Följaktligen är det också hennes fel att SVTs samhällsprogram går dåligt.”

Catia Hultqvist, i Expressen

bryt bryt

”…Catia Hultqvist meddelar utan minsta darr på manschetten att jag: Tycker att alla feminister är vulgärt arga. Retar mig på unga tjejer. Är aggressiv mot unga kvinnor och feminister i allmänhet. Anser att alla yngre feminister är bimbos. Inget av detta är sant.

Jag har aldrig fällt ens liknande uttalanden.”

Jan Guillous svar på Catia Hultqvists inlägg i Expressen

JAN GUILLOUS KRÖNIKA:

http://www.journalisten.nu/kronika.asp?article_id=2343

Fler avsnitt
Fler videos