Andreas Cervenka till DI

18 maj, 2017

FOTO: Dan Hansson SvD Näringslivs prisade reporter Andreas Cervenka går tillbaka till Dagens Industri och kommer att rapportera från Silicon Valley i Kalifornien.

I höst börjar Andreas Cervenka skriva från Silicon Valley för Dagens Industri.

”Digitaliseringen och de stora internetjättarna håller på att i grunden rita om kartan för så gott som alla branscher. Med den här satsningen vill vi ta ett grepp om och försöka förklara detta skeende, drivkrafterna bakom det och konsekvenserna det får för såväl svenska och internationella bolag som världsekonomierna. Att göra det på plats från händelsernas centrum, i Silicon Valley, borgar för spännande fördjupningar, berättelser, intervjuer och reportage”, säger Lotta Edling, chefredaktör och ansvarig utgivare på DI till den egna tidningen.

Andreas Cervenka har länge varit verksam på Svenska Dagbladet. Han har tidigare arbetat på DI under 1990-talet och var med och startade den nu insomnade ekonomisajten E24. Han är också tvåfaldig vinnare av Stora Journalistpriset och har varit nominerat till Journalistens pris Årets stilist.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Bosse fre, 2017-05-19 10:00
Riktigt dålig nyhet! Kommer verkligen sakna hans vassa krönikor om samhällsekonomi. De frågor han tagit upp får allt för lite uppmärksamhet från övriga kåren av ekonomijournalister. En stor förlust!

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies