Amerikansk journalist bortförd i Ukraina

23 april, 2014

Simon Ostrovsky, reporter på amerikanska Vice News, har gripits av proryska separatister i östra Ukraina.

Flera journalister har gripits av proryska separatister i Slovjansk i östra Ukraina de senaste dagarna. Journalisten berättade på tisdagen om fyra journalister som gripits under helgen, varav en fortfarande hålls fången av separatisterna som har tagit kontroll över staden.

Den amerikanska journalisten Simon Ostrovsky hålls nu fången av separatisterna, uppger flera nyhetsmedier, bland andra The New York Times.

Förra veckan attackerades fotografen Frederick Paxton som arbetade tillsammans med Simon Ostrovsky i Ukraina, enligt AP.

Sergej Lefter, reporter på polska Open Dialogue Foundation försvann spårlöst i Slovjansk den 15 april och är fortfarande försvunnen.

Committee to Protect Journalists (CPJ) konstaterar att Slovjansk har blivit en allt farligare stad för journalister och kräver separatisterna släpper fängslade journalister och upphör med attacker och trakasserier mot journalister.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies