Gå direkt till textinnehållet

Alm ny utgivare på Norra Halland

Kristian Alm, som vikarierar som chefredaktör för Journalisten, blir ny utgivare för tidningarna Norra Halland och Kungsbacka Tidning.

Kristian Alm tillträder jobbet som redaktionschef och utgivare den 1 september.

– Jag ska först se till att vi blir färdiga med förändringen av Journalisten. Första numret av den omgjorda tidningen kommer den 19 augusti. Det kommer att bli en fylligare tidning med fler inslag som ska utkomma var tredje vecka. Samtidigt ska redaktionen satsa på mer genomarbetad, daglig journalistik på nätet.

Kristian Alm har vikarierat på Journalisten sedan den 1 februari.

– Det har varit spännande och lärorikt, men att veckopendla till familjen i Varberg har känts tungt. Till Kungsbacka tar det 22 minuter med lokaltåg.

Norra Halland är en tidning med en upplaga på 10 800 exemplar som utkommer två dagar i veckan. Dottertidningen Kungsbacka Tidning är endagarstidning med en upplaga på drygt 3 000 exemplar.

Det är en tuff konkurrenssituation i Kungsbacka, där både Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter och tredagarstidningen Kungsbacka-Posten slåss med Norra Halland/Kungsbacka Tidning.

– Det blir spännande att se om det går att matcha jättekoncernen Stampen som helt eller delvis äger alla andra tidningar i Kungsbacka. Vi ska göra allt för att inte även Kungsbacka ska bli ännu en västsvensk monopolkommun där Stampen står för all journalistik. 

Fler avsnitt
Fler videos