Gå direkt till textinnehållet

Aller Media lägger ner alla Malmöredaktioner – 60 anställda varslas

Aller Media har beslutat att flytta all redaktionell verksamhet från Malmö till Stockholm. Från och med den 1 oktober kommer familjetidningarna, bland andra Allas och Allers, att ledas från Stockholm. Samtliga roller avvecklas, enligt ledningen.

I ett pressmeddelande uppger Aller Medias koncernledning att man ser en vikande lönsamhet i familjetidningssegmentet framåt på grund av prisökning på papper och distribution samt minskade intäkter på lösnummer och prenumeration. Därför har ledningen beslutat att samla all redaktionell verksamhet i Stockholm och lägga ned samtliga Malmöredaktioner.

Från och med den 1 oktober kommer Aller Medias familjetidningar, som innefattar Allas, allas.se, Allers, Allers Trädgård, Antik & Auktion, Hemmets Veckotidning, Matmagasinet, Året Runt, samt tillhörande deskar och specialutgåvor att bli en del av Lifestyle Brands och ledas från Stockholm. Den nya organisationen i Stockholm kommer att bestå av cirka 45 medarbetare.

– Vi behöver accelerera vår digitala utveckling inom familjetidningarna och skapa nya intäktsområden. Vi ser att det endast kan göras genom en ny redaktionell organisationsstruktur och ett ökat samarbete med den kommersiella och tekniska organisationen som finns på plats i Stockholm. Omorganisationen kommer bidra till att minska kostnaderna för printproduktionen genom processeffektivisering, synergier och interna samarbeten. Förändringarna är nödvändiga för att skapa en printaffär som kan leva och vara lönsam under lång tid framåt. Gör vi ingenting nu riskerar vi stora ebitatapp [minskat rörelseresultat, reds anm] inom bara några år, säger Lotta Cederbom, vd Aller Media, i en kommentar.

Annons Annons

Omorganisationen berör cirka 60 personer i Malmö. Enligt förslaget kommer ”samtliga roller inom familjetidningarna med undantag av korsord att avvecklas och en ny organisation byggs upp inom Lifestyle Brands i Stockholm”.

– Det kommer att bli uppsägningar i Malmö, bekräftar Jennie Knutsson, kommunikationschef på Aller Media.

Aller Media kommer inte att erbjuda samtliga journalister i Malmö att följa med till Stockholm, däremot kommer man att ha ”enskilda samtal med de anställda nästa vecka”, uppger Knutsson.

Journalisten har utan framgång sökt företrädare för journalistklubben på Aller Media.

Fler avsnitt
Fler videos