Gå direkt till textinnehållet

Ali Fegan ersätter Janne Josefsson i UG

Det blir Ali Fegan som ersätter Janne Josefsson som programledare i Sveriges Televisions Uppdrag granskning i höst.

Tidigare i vår berättade Janne Josefsson att han slutar som programledare i Uppdrag granskning. Nu är det klart att Ali Fegan blir Karin Mattissons nya kollega som programledare.

Ali Fegan har jobbat som journalist sedan 2000 när han var med och startade nättidningen Sourze.se. Han har även frilansat för tidningar som Fokus, Offside och Expressen. Sedan 2008 har han varit knuten till Uppdrag granskning som grävande reporter och han står bakom reportage som "Det italienska handslaget" om Sjöfartsverkets upphandling av helikoptrar som vann Guldspaden och DIG Awards i Italien 2016 och "Det svenska korståget" om den högerextrema katolska sekten SSPX som vann grävpriset IRE Awards i USA 2010.

"Det känns otroligt stort och en ära att få programleda ett av Sveriges och världens bästa TV-program för undersökande journalistik. Efter tio år som grävare på redaktionen känner jag mig redo", säger Ali Fegan i ett pressmeddelande.

Janne Josefsson är nöjd med rekryteringen av Ali Fegan:

"Han är en otroligt skicklig reporter och hans ansvarsintervjuer är lysande. Dessutom väjer han aldrig för att ta upp kontroversiella frågor."

Ali Fegan säger att Janne Josefsson alltid varit en förebild för honom och att det därför känns overkligt att efterträda honom:

"Det är en stor utmaning och blir ingen lätt match. Men redaktionen består av några av Sveriges bästa journalister så vi kommer ta Uppdrag granskning vidare, det lovar jag honom. Dessutom har jag hans nummer så om allt går åt helvete får jag väl ringa honom."

Fler avsnitt
Fler videos