Gå direkt till textinnehållet
Foto: Tor Johnsson

Aftonbladets Sofia Boström har AW-möjlighet varje onsdag

MIN VARDAG Aftonbladets Sofia Boström gillar att jobba tajt med utvecklare, och vill gå på fler konferenser i år. Nya matsalen i Schibstedhuset erbjuder after work varje onsdag.

Gör på jobbet: Jobbar främst med presentationen av större redaktionella projekt som grävserier och databaser. Men gör också mallar och tar fram grafiska profiler för större digitala projekt, som Valkompass, tillsammans med vår digitala designer.

Arbetsverktyg: Förutom vårt CMS är det Photoshop, Illustrator och After effects.

På Aftonbladet sedan: Otroligt nog har jag jobbat på Aftonbladet i snart 24 år. Först gjorde jag min praktik och blev kvar över sommaren. Åkte tillbaka till journalistutbildningen i Sundsvall för att skriva C-uppsats, för att sen komma tillbaka på ett vik och så småningom bli anställd. Ursprungligen var jag redigerare och samordnare på print, 2014 bytte jag till digitalt.

Annons Annons

Vår AW-kultur: Vi har fått en ny fräsig matsal i Schibsted-huset där de kör AW varje onsdag. Annars har vi en hotellbar i bottenvåningen också dit vi smiter ner efter jobbet ibland.

Svårast med digital presentation: När det är för många kockar som har åsikter om hur saker ser ut och ska fungera. Annars har jag ynnesten att jobba i ett team med utvecklare så vi kan jobba väldigt tajt ihop och snacka om hur vi vill att saker ska bete sig och se ut, och sen också få till det. I de fall vi inte har utvecklarkraft i projekten är det svåraste att anpassa utgörningen efter de verktyg vi faktiskt har.

Finns alltid på mitt skrivbord: Handkräm. Jag är (ö)känd för att alltid smörja in mina torra tassar.

Sajter/medier jag inspireras av: New York Times och Wall Street Journal har ofta snygga, genomarbetade stories.

Vill jag göra mer av 2024: Gå på fler konferenser. Man blir sjukt inspirerad av att se vad andra gör.

Bästa chef jag haft: Den jag har nu, Titti Jersler. En otroligt skarp journalist, som har ett fantastiskt öga för vad som funkar, vad läsarna vill ha, och hur vi kan ta saker till nya höjder. Men samtidigt empatisk och omtänksam. Bästa tänkbara kombo.

En surdeg jag borde ta tag i: Rensa bort gamla filer från datorn så den piggnar till lite.
Underskattat arbetsverktyg: Excel. Eller Sheets som vi måste använda. Fler journalister borde lära sig att jobba i det.

Min friskvårdstimme/-bidrag går till: Ännu ett närbeläget gym som jag inte kommer att besöka. Men hoppet är det sista som överger en.

Mobilpill under möten: Ja, tyvärr är jag en sån som jobbar med annat under möten, men bara om det är möten med många deltagare och jag inte är direkt inblandad i det som avhandlas.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos