Gå direkt till textinnehållet

A4 vill konkurrera med TT Spektra

Design-byrån A4 försöker dra igång en featureproduktion som ska komplettera eller konkurrera med TT Spektra. Men några avtal med dagstidningar finns inte.(korrigerad)

A 4 är känd som designbyrå, men i höstas började företaget under ledning av VD Christina Öst bygga upp det nya affärsområdet Redaktionell publicering. Idag producerar man delar av materialet till VVS-forum, och från i höst blir det total produktion av tidningen Företagaren.

Även dagstidningar har varit i kontakt med A4 för att höra sig för om möjligheterna att producera bredare featurematerial.

Initiativet togs av Torbjörn Bergmark, Åke Härdfeldt och Jens-Erik Bergvin. De två förstnämnda är chefredaktör för Västerbottens-Kuriren respektive Dagbladet i Sundsvall. Bergvin är administrativ redaktionschef för Norrköpings Tidningar.

Men Bergvin säger att det är frågan om en lös fundering:

-Det är inte alls konkret, vi vill bara se vad de har att erbjuda. Vi tittar även på vilka möjligheter vi har att producera materialet inom koncernen.

Är ni missnöjda med TT Spektra? 

-Nej, det finns ingen sådan anledning, vi kommer säkert att vara prenumeranter där även i framtiden. 

På A4 hoppas Christina Öst att kunna locka många dagstidningskunder för att få ner priset.

-Vi har fått mycket positiva kommentarer till idén, och jag tror att många vill ha ett material med hög kvalitet som kan sälja tidningen och inte bara vara utfyllnad till annonssidor.

-Men vi vet inte hur det blir. Vi har bjudit in till ett möte den 16 juni för att se hur stort intresset är. 

Fler avsnitt
Fler videos