50 000 har läst artikeln om DNs frysbox

27 mars, 2015

Reportaget om frysboxen på Dagens Nyheter har nu lästs av över 50 000 personer på Journalistens hemsida. ”Det är fantastiskt att viktig journalistik blir läst och kommenterad i den här omfattningen”, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Artikeln ”En frysbox för 30 miljoner” som lades upp på Journalistens sajt i tisdags eftermiddag har fram till lunch på fredagen lästs av 50 071 personer. Lästiden på sajten har fördubblats jämfört med föregående vecka.

– Det är fantastiskt att viktig journalistik blir läst och kommenterad i den här omfattningen. När vi påbörjade det här arbetet i höstas kunde vi inte föreställa oss hur många som blir illa behandlade i arbetslivet i mediebranschen. Ingen artikel på vår sajt har blivit så läst som denna på bara två dagar, säger Helena Giertta, Journalistens chefredaktör.

Vad tycker du om DNs chefredaktör Peter Wolodarskis agerande?
– Berättelsen vi berättar är förstås väldigt sorglig. Att Peter Wolodarski inte bemödat sig om att svara på våra frågor, eller ens bett om ursäkt för hur de har behandlat sina anställda är beklämmande.

Artikeln har under veckan flitigt kommenterats och delats på Twitter, samt i andra sociala medier.

Här kan du se några av kommentarerna:


Kommentarer

Det finns 3 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av peter mån, 2015-03-30 07:41
Hej! Hur vet ni att det är så många personer som läst? Ni menar unika webbläsare, eller hur?
Inlagt av Helena Giertta mån, 2015-03-30 13:27
Hej. det är en sammanvägning. vi har mer än 50 000 unika webbläsare och mer än 50 000 sidvisningar enligt google-analytics.Vi har på vår sajtinterna statistik närmare 70 000 visningar av artikeln. Har du klickat dig in på en sida så har du väl för det mesta läst åtminstone delar av artikeln.
Inlagt av Martin Larsson tis, 2015-03-31 20:45
...glöm inte att vi är många, många som läst på pappret också. Stor och viktig journalistik! Fortsätt!

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies