Gå direkt till textinnehållet

18-årsgräns på pressfotoutställning – innehåller homosexualitet

Det råder sedan i lördags 18-årsgräns på World Press Photos utställning i Ungern. Anledningen är att vissa bilder visar upp homosexualitet, vilket inte får visas för minderåriga enligt landets lagar.

Mellan den 22 september och den 5 november ställer World Press Photo ut i den ungerska huvudstaden Budapest. Men för den som inte fyllt 18 år och inte hunnit till utställningen är det nu kört. Ungerns regering har nämligen infört en 18-årsgräns på utställningen, då det finns bilder som speglar frågor om HBTQI+, skriver nyhetsbyrån Reuters.

I utställningen ingår Hannah Reyes Morales (New York Times) vinnande bidrag The Golden Gays om ett boende för äldre HBTQI+-personer i Filippinerna.

Ungern förbjöd 2021 uppvisande och marknadsföring av homosexualitet mot personer under 18 år i filmer och böcker. 

Annons Annons

Utställningen hålls på det ungerska nationalmuseet, som slutade sälja biljetter till personer under 18 år i lördags, efter att det högerextrema partiet Mi Hazank lyft frågan till landets regering. 

museets hemsida står det nu längst upp i informationen om utställningen att personer under 18 år inte kan köpa biljetter. 

World Press Photo har inte kommenterat åldersgränsen.

Fler avsnitt
Fler videos