Gå direkt till textinnehållet

17-årig redaktör för skoltidning dödshotad

En 17-årig redaktör för en fransk skoltidning har fått dödshot efter att tidningen gav ut ett specialnummer till stöd för offren för terrordådet mot satirtidningen Charlie Hebdo. Bland annat har han fått ett brev som innehöll en kula.

Skoltidningen La Mouette Bâillonnée redaktör Louis Pasquier har sedan specialnumret gavs ut den 21 januari fått sju dödshot. Hoten har kommit via mejl och till hans hem i Parisförorten Saint-Maur des Fossés. Breven har innehållit kulor, svastikor och hot som att ”Vi vet var du bor, vi tvekar inte” och ” Något kommer att hända dig”. Senaste hotet kom den 4 maj, på Pressfrihetens dag.

Louis Pasquier och hans familj har vid flera tillfället anmält hoten. De är besvikna på att skolan inte stöttar dem och att polisen inte informerar hur utredningen fortskrider.

Organisationen Reportrar utan gränser kräver att det görs en noggrann utredning för att få klarhet i vem eller vilka som ligger bakom hoten.

” La Mouette Bâillonnées redaktör måste ges skydd. Det är oacceptabelt att en 17-åring utsätts för dödshot under månader utan att det satts in åtgärder för att identifiera de ansvariga. Försvar av pressfriheten måste börja i skolan”, skriver Reportrar utan gränsers generalsekreterare Cristophe Deloir i ett uttalande.

Fler avsnitt
Fler videos