Gå direkt till textinnehållet

Lena Ag och Kerstin Olsson-Berglund:Be om ursäkt, Anders Gerdin!

Måndagen den 26 augusti, valde Aftonbladet att utmana hälften av sin läsekrets och sina kunder. Man liksom flärpade dom i BH-bandet och stack in handen under kjolen och garvade.

Det här är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Måndagen den 26 augusti, valde Aftonbladet att utmana hälften av sin läsekrets och sina kunder. Man liksom flärpade dom i BH-bandet och stack in handen under kjolen och garvade.

Aftonbladets löp hade en bild på en kvinna med naken överkropp och en man som sög på hennes bröst. ”Victoria om sexscenerna”.

Aftonbladet läses av bortåt en miljon kvinnor. Här tryckte Aftonbladet upp porrbilder i ansiktet på oss. Säkert tror dom att ingen vågar protestera.

Att man alltid kan kalla dom som protesterar för moralkäringar som fått panik igen.

I er policy står det att ni vill ge röst åt vanligt folk.

Vi kan upplysa er om att åtskilliga av era läsare oroar sig över att sju av tio flickor i gymnasieskolan sextrakasseras. Att många i er kvinnliga läsekrets sliter häcken av sig för att få vardagen att gå ihop. På arbetsplatser där kvinnor är i majoritet och som utnyttjas hårt för att få vård och omsorg att fungera.

Och att det finns en uppdämd vrede över att småflickor ska vara Barbiedockor med BH och smink redan i lågstadiet.

Denna miljon kvinnor som läser Aftonbladet ser samband mellan en aggressiv sexindustri å ena sidan (som Aftonbladet nu är en del av) och trycket mot små flickor och vuxna kvinnor att vara män till lags.

I Aftonbladets redaktionsledning sitter Anders Gerdin och Niklas Silow som ansvarig utgivare och som ställföreträdande ansvarig utgivare. Dessutom Helle Klein, Olof Brundin, Håkan Jaensson, Kalle Jungkvist, Sverker Laestadius, Lena Mellin, Bengt Olsson, Marianne Peterson och Åsa Benholm.

Vi får alla ansvara för våra handlingar i vardagen. Ni besitter makten att tapetsera Sverige med löpsedlar och får därför besinna ert vardagsansvar extra noga.

Nu har ni förödmjukat hälften av läsekretsen och ni har dessutom brutit mot er egen policy där det står att ni ska ge röst åt vanligt folk.

Både kvinnor och män är förbannade på er och nu får ni be oss om ursäkt!

SVAR: Jag håller med om att måndagens löpsedel gick över gränsen. Visserligen kommer bilderna från en kommande långfilm (inte porrfilm) som ska visas på landets biografer, men de är ändå för vågade för att ryckta ur sitt sammanhang ligga på vår löpsedel.

chefredaktör och ansvarig utgivare, Aftonbladet

Fler videos
Fler avsnitt