Gå direkt till textinnehållet

Mitt i-journalister kan bli contentjournalister

Lokaltidningarna Mitt i bantar redaktionen med 13 tjänster. Det är resultatet av den senaste omorganisationen. Samtidigt kommer övertaliga journalister att erbjudas jobba med företagets contentavdelning i framtiden.

Förhandlingen om den nya organisationen på Mitt i är avslutad. Resultatet är att redaktionen krymper från 73 till 60 tjänster. Samtidigt har tjänstefördelningen setts över. Delvis nya tjänster och roller skapas.

Nu ska de 60 tjänsterna tillsättas. Just nu ligger alla tjänster på bordet och alla anställda får uttrycka önskemål om var man vill jobba.

– Vi har precis bara börjat ett förfarande där man söker var man ska jobba i organisationen, säger fackklubbens ordförande Kristian Lönner.

Någon övertalighetsförhandling har inte inletts än.

Mitt i planerar även att skapa en contentavdelning i huset. Tanken är att en del av de anställda som inte jobbar vidare på redaktionen ska kunna få plats där.

Hur har det mottagits?

– Med stor oro och väldigt mycket frågor förstås. Men vi vet inte än hur den gruppen kommer att jobba, arbetsgivaren måste bli tydligare med hur den ska jobba och vad som gäller där, säger Kristian Lönner.

– Det behövs konkretare besked för att folk ska kunna ta ställning till om det är ett alternativ eller inte.

Journalistklubben betonar att det är en tråkig utveckling att Mitt i återigen krymper redaktionen.

– Mitt i har tidigare alltid vuxit och blivit större men det var något som bröts i och med den förra omorgansiationen i höstas, säger Kristian Lönner.

Journalisten har sökt Erik Norberg, VD för Mitt i.

Fler avsnitt
Fler videos