Gå direkt till textinnehållet

Frida Boisen: Stolt över folkomröstning om trängselskatt

GT har drivit en kampanj att göteborgarna ska få rösta om trängselskatt. Med klar majoritet röstade göteborgarna mot trängselskatt i söndags. På GTs ledarsida har man varit för trängselskatt. (KORRIGERAD)

Varför har ni drivit en kampanj för en folkomröstning om trängselskatten, Frida Boisen, chefredaktör på GT?

– Inför förra valet lovade socialdemokraterna att de inte skulle införa trängselskatt utan att först fråga göteborgarna. Men socialdemokraterna höll inte vad de lovat. Göteborgarna blev arga, hörde av sig till GT och undrade vad de skulle göra. Det var då vi startade initiativet till en folkomröstning. Och nu står vi där, 58 procent röstade nej till trängselskatt.

Är ni nöjda med att ha drivit igenom en folkomröstning?

Annons Annons

– GT publicistiska idé är att vi är för demokrati och yttrandefrihet. Det var därför vi drev frågan om folkomröstning. Jag är stolt över att göteborgarna har fått säga vad de tycker och hoppas att det blir en väckarklocka för politikerna i Göteborg, att ha en tätare och närmare dialog med medborgarna.

Är GT för eller emot trängselskatt?

– På ledarsidorna har vi varit för trängselskatt, men framför allt drivit frågan om att folket ska få rösta om de vill ha trängselskatt eller inte.

Fler avsnitt
Fler videos