Gå direkt till textinnehållet

En tredjedel av GPs sportreportrar slutar

Nu är det klart hur många som tagit avgångsvederlag på Göteborgs-Posten. 52 har nappat på erbjudandet, 29 av dem jobbar på redaktionen. På sporten har en tredjedel valt att sluta.

Avgångsvederlaget varierar beroende på hur många år man jobbat på tidningen och hur gammal man är. Vissa har utöver uppsägningstiden fått två årslöner.

– Det finns en stor oroa bland dem som är kvar. Någon form av omorganisation krävs, säger Gabriella Mohoff, journalistklubbens ordförande.

Konsumentredaktionen halveras eftersom två valt att ta erbjudandet om avgångsvederlag. På sportredaktionen slutar sex journalister. Redaktionen har i dag 18 heltidstjänster, vilket innebär att en tredjedel slutar. Två av sportredaktionens sex kvinnor har tagit avgångsvederlag.

Annons Annons

– Det är mycket kompetens som försvinner. Det kommer att bli turbulent ett tag. Det blir troligen omflyttningar inom GP. Jag hoppas att det finns medarbetare på andra avdelningar som är intresserade och har erfarenhet av sport, säger GPs sportchef Lars Lundström.

De som slutar på sporten har jobbar tio år på redaktionen eller mer.

– De som slutar verkar glada eftersom de anser att det är ett bra avgångsvederlag. Några slutar för att de är nära pensionsåldern och andra ser att de nu har möjlighet att göra något annat i livet, säger Lars Lundström.

GP har i nuläget ungefär 190 journalisttjänster. Tidningen har som mål att minska antalet anställda med 20 procent fram till år 2015.

 

Fler avsnitt
Fler videos