Jimmie Näslund

27 maj, 2016 | blir ny VD för EK-koncernen.

Jimmie Näslund är sedan tidigare vd för dotterbolaget Sörmlands Media AB.

Näslund har tidigare varit chefredaktör för Allehanda Media.

Ulf Lindroth

26 maj, 2016 | blir ny vapen- och skytteredaktör på Svensk Jakt.

Han har tidigare arbetat i omkring tolv år för tidningen i olika roller. De senaste åren har han varit frilansskribent för Jaktjournalen.

Hilda Zollitsch Grill

25 maj, 2016 | blir ny chefredaktör för Tandläkartidningen.

Hon kommer närmast från tidningen Fysioterapi där hon varit redaktör och reporter sedan 2008. Dessförinnan frilansade hon som medicin- och vetenskapsjournalist. Hon har även en bakgrund som tandläkare.

Lisa Magnusson

25 maj, 2016 | vikarierande politisk redaktör på Ljusnan och frilanskolumnist, har tilldelats Liberala skrivarpriset 2016.

Hon får utmärkelsen med motiveringen: "Lisa Magnusson är en framstående stilist som med sitt personliga tilltal på kort tid har etablerat sig bland landets främsta liberala opinionsbildare. Med sin stora förståelse för opinionsbildningens självklara plats i det digitala formatet når hennes texter en bred publik och får därmed ett betydande genomslag". Priset är på 10 000 kronor.

Sara Grundberg

23 maj, 2016 | blir digital innehållschef på Frida förlag.

Hon kommer närmast från tjänsten som sajtansvarig på Land.se. Dessförinnan har hon bland annat arbetat som redigerare, nattchef och biträdande nyhetschef på Aftonbladet samt på Dagbladet och Sundsvalls Tidning.

Johanna Bladh

20 maj, 2016 | blir ny reporter på Hänt-gruppen.

Hon kommer närmast från jobbet som reporter och programledare på Expressen TV och har tidigare arbetat på Aftonbladet.

Anders Burström

20 maj, 2016 | blir ny redaktionschef för Hänt-gruppen.

Han kommer närmast från rollen som chef på Aftonbladets branded content-avdelning och har tidigare varit nyhetschef på Aftonbladet TV. Han kommer att ha operativt dagligt ansvar för samtliga titlar och kanaler.

Richard Aschberg

20 maj, 2016 | reporter på Aftonbladet, har tilldelats priset Årets scoop vid Schibsted Awards.

Han får priset för sin granskning av fackförbundet Kommunal med motiveringen: ”Vinnarens avslöjande är en historia som väckt enormt engagemang och med så många fantastiska överraskningar att det nästan är för bra och hårresande för att vara sant. Men det är det.”

Jan Helin

FOTO: Tor Johnsson 19 maj, 2016 | programdirektör på Sveriges Television, har utsetts till Årets branschpersonlighet i StockholmMediaAward.

Han får utmärkelsen med motiveringen: "Med facit i hand känns det som en självklarhet, men att ständigt vara där och knuffa alla gränser framåt kräver ett passionerat ledarskap och stort mod. Att våga satsa fullt ut på nya och oprövade plattformar och samtidigt inse att det ibland måste bli dikeskörningar för att nå framgång. Att hantera och skapa ett samspel mellan 3 miljoner dagliga läsare, och annonsörers ständiga behov av nya kommunikationsvägar, kräver både kreativitet och fingertoppskänsla. Passionen lyser dessutom ännu starkare nu när det blir tydligt att det publicistiska kallet är ännu större än det kommersiella."

Malin Öhrlund

19 maj, 2016 | lämnar Norrbottens-Kuriren för att bli VD i familjeföretaget Öhrlunds åkeri.

Hon kom till NK 2002, först till sportredaktionen och var sedan nyhetschef, innan hon utsågs till redaktionschef. Jimmy Landström, sportchef på tidningen, blir tillförordnad redaktionschef.

Sidor

Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies