Katarina Havung

2 december, 2016 | blir ny AD på Hemmets Veckotidning.

Hon kommer närmast från en tjänst som layoutchef på Hemmets Journal.

Kent Källqvist

2 december, 2016 | blir chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Arena i avvaktan på att en ny chef rekryteras. Liv Beckström går tillfälligt in som nyhetschef.

Kent Källqvist har bland annat varit chefredaktör för Tidningen Vision och VD för förbundets mediebolag Allt om jobbet media AB. Han arbetar också som coach och mentor till journalister och chefer. Han efterträder Hanna Finmo.
Liv Beckström har bland annat varit chefredaktör och VD på Kommunalarbetaren och senast tillförordnad chefredaktör för tidningen Arbetet. Hon har även varit projektledare och tillförordnad VD i LO Mediehus och har tidigare arbetat som chef på bland annat Landstingsvärlden och Sveriges Radios samhällsredaktion.  

Titti Schultz

FOTO: Peter Knutson 1 december, 2016 | mångårig morgonprogramledare på Rix FM och NRJ, får Radioakademins hederspris.

Hon tilldelas hederspriset Guldörat med motiveringen: "Via närradion till svensk radios största morgonshower etablerade hon sig som en av den kommersiella radions största stjärnor. Hon var under många år en del av en framgångsrik morgonredaktion som förmedlade både stort och smått till sina lyssnare. Hon vann publikens kärlek genom att alltid vara rak, öppen och ärlig bakom micken. Hon är en förebild för alla som vill skapa sig en karriär i radion. Hon är och kommer alltid att vara underhållande!"

Ove Joanson

FOTO: Mattias Ahlm/SR 1 december, 2016 | tidigare VD och styrelseordförande för Sveriges Radio, har tilldelats Radioakademins hederspris.

Han får Radioakademins Guldöra med motiveringen: "Han har en säregen röst som fått publiken att lystra. Han är först och främst journalist men har också en karriär som chef på högsta nivå och styrelseproffs. Han har med stor framgång verkat på alla positioner och med stark känsla för publikens behov framsynt bidragit till radions utveckling. Hans skarpa intellekt parat med bred erfarenhet har lett till en lång och framgångsrik karriär inom svensk och internationell radio.Hans gärning är vid och har betytt mycket, mycket för radiomediet. Ett stort tack för alla betydande insatser!"

Michael Verdicchio

30 november, 2016 | Göteborgs-Posten,har tilldelats Svenska Carnegie Institutets journalistpris.

Han får priset för sin artikelserie "GP granskar de svarta medicinerna", om missbruk och illegal handel med narkotikaklassade läkemedel.

Lars Lönnroth

28 november, 2016 | litteraturvetare och författare, har av Svenska Akademien tilldelats ett extra pris på 100 000 kronor ur Akademiens egna medel.

Han har bland annat varit medarbetare på Svenska Dagbladet och var 1991 till 1993 tidningens kulturchef. Han har varit verksam vid University of California och Aalborgs universitet och blev 1982 professor vid litteraturvetenskapliga institutionen på Göteborgs universitet.

Ola Wong

28 november, 2016 | journalist, författare och Kinakännare, har tilldelats ett extra pris på 60 000 kronor Ur Svenska Akademiens egna medel.

Han är bland annat knuten till Svenska Dagbladet och bland de böcker han skrivit märks När tusen eldar slickar himlen. Kinas väg till framtiden och Pekingsyndromet - Kina, Makten, Pengarna.

Mats Sundling

28 november, 2016 | Skånes Taltidning, har tilldelats Guldkassetten för årets bästa taltidningsreportage.

Han prisades av Taltidningsproducenternas Förening TTFs jury för reportaget ”Vägen till Himalaya”, där huvudpersonen är den blinda Eslövsbon Mirjana Krisanovic som ska bestiga ett berg i Himalaya. Juryns motivering: ”Inslaget visar på ett mycket fint sätt att det går utmärkt att bestiga berg, både mentala och fysiska, oavsett om man har ett funktionshinder eller ej.”
Juryns hederspris gick till Martin von Knorring för reportaget ”Laga mat i blindo: Kryddig kyckling i ugn”.

Anna Liljeberg

28 november, 2016 | blir ny chefredaktör för Tara.

Hon kommer senast från Hus & Hem på Egmont förlag, där hon varit chefredaktör sedan 2007. Dessförinnan har hon bland annat varit bilagechef och nöjeschef på Expressen. Hon efterträder Ann Fredlund.

Kina Pohjanen

FOTO: Micke Grönberg/SR 24 november, 2016 | ska arbeta som grävkorrespondent på Kaliber, Sveriges Radio, i vår.  

Hon kommer närmast från Sveriges Radio P4 Uppland. Hon har tidigare vunnit två guldspadar.

Sidor

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Journalisten-podden

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies