Bengt Ottosson

23 september, 2016 | är ny ordförande för Medieföretagen.

Expressens tidigare VD Bengt Ottosson tar över som VD hos arbetsgivarorganisationen Medieföretagen.

Ottosson har tidigare även varit ordförande för Tidningsutgivarna och TT Nyhetsbyrån

Sanna Rayman

21 september, 2016 | är ny debattchef på Dagens Samhälle.

Hon är sedan 1,5 år debattredaktör på tidningen och var dessförinnan mångårig ledarskribent på Svenska Dagbladet. Hon efterträder Anna Sönne, som tidigare var chef för debattredaktionen samt chef digitala medier, men som är tillförordnad chefredaktör sedan i mars.

Jan Lööf

21 september, 2016 | författare, konstnär och serietecknare, tilldelas Västra Götalandsregionens kulturpris på 150 000 kronor.

Han får priset med motiveringen: "En seriernas trollkarl från Trollhättan utrustad med tuschstift och penna, en svängig hipster med saxofon i mun och jazz i blodet. Jan Lööfs figurer har sedan länge redan inlemmats i vårt kollektiva DNA med destination evigheten: Felix. Bellman. Ville. Skrotnisse. Samt Janos, degfobikern i TV-serien 'Tårtan' från en tid när barn betroddes med att uppskatta både kaos och galenskap. Dessutom, som en självklar koincidens, står årets kulturprisstipendiat även bakom den tidigare pristagaren Håkan Hellströms senaste skivomslag. Förstås. Streck skapar streck, eller som Jan Lööf själv uttryckt det: 'Det finns bara tre sorters linjer: den raka linjen, cirkeln, och så den sorts linje som går hit och dit'. Idag hyllar vi hit och dit och hoppas att den linjen ska dras många gånger igen."

Karin Hübinette

21 september, 2016 | blir administrativ utvecklingschef på SVT Nyheters riksredaktion.

Hon har tidigare arbetat i många olika roller på Sveriges Television, bland annat som programbeställare för nyheter och samhälle och som projektledare på allmän-TV.
 

Mårten Eidevall

20 september, 2016 | är ny digital redaktör på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Han kommer närmast från Länstidningen Södertälje där han arbetat som webbredaktör. Han har tidigare jobbat som reporter och redaktör för ett flertal redaktioner, bland annat Omni, Svenska Dagbladet och Sörmlands Nyheter.

Bengt Hansell

15 september, 2016 | skolreporter på Ekot, Sveriges Radio, har slutat efter 31 år i företaget och övergått till frilansverksamhet.

Nina Wadensjö

14 september, 2016 | är ny VD för AiP Media produktion AB samt ny chefredaktör för Aktuellt i Politiken.

AiP Media produktion AB ger ut Aktuellt i Politiken, Stockholms Tidningen och Ny Tid. Nina Wadensjö var senast kommunikationschef hos Socialdemokraterna. Jan Söderström, som tidigare var chefredaktör för Aktuellt i Politiken går över till en tjänst som reporter på tidningen.

Lina Mattebo

14 september, 2016 | är ny redaktör på Libris förlag.

Hon kommer närmast från Ungdomens nykterhetsförbunds medlemstidning Motdrag och har tidigare arbetat som reporter och redaktör på ett flertal tidningar, bland annat Ikon1931, Smålandsposten, Dagen och Skärgården. Hon har även skrivit två böcker och varit redaktör för antologin Feminism och kyrkan.

Catrin Ormestad

14 september, 2016 | frilansjournalist och författare, tilldelas Studieförbundet Vuxenskolans författarpris.

Hon får priset på 50 000 kronor för sin skönlitterära debutroman Det nionde brevet. I motiveringen skriver juryn bland annat: "Catrin Ormestad har gjort en stark litterär debut, som får oss att vilja läsa mer." Catrin Ormestad är bosatt i Tel Aviv sedan tio år och är Svenska Dagbladets korrespondent i Israel.

Jenny Oscarsson

FOTO: Marcus Oliveras 13 september, 2016 | blir ny chefredaktör för Allt i Hemmet.

Hon arbetar i dag som redaktionschef på tidningen. Dessförinnan var hon ansvarig redaktör för Amelia Specialtidningar.

Sidor

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies