Weigl skriver debattbok om kvinnovåld

21 september, 2016

FOTO: Tor Johnsson Sju journalister får 100 000 kronor var i arbetsstipendium för att skriva sakprosa. Aftonbladets Kerstin Weigl är en av dem. RÄTTAD

Hon ska skriva en debatt- och reportagebok om dödligt våld mot svenska kvinnor, baserat på den dokumentation av 251 fall som hon och Aftonbladetkollegan Kristina Edblom samlat under sju år.

Det är Natur & Kultur som årligen delar ut nio stipendier för bokidéer inom sakprosa. I år är sex av nio stipendiater journalister.

Övriga sex journalister som får pengar är:

  • Författaren och frilansskribenten Sven Olov Karlsson som ska skriva om skogsbranden i Västmanland 2014, där han var inblandad både som drabbad skogsägare, frivilligarbetare och som journalist.
  • SVT-journalisten Christian Catomeris som ska skriva om de mänskliga, sociala och politiska följdverkningarna av terroristattentaten i Paris och Bryssel.
  • Frilansfotografen Johan Persson, för arbetet med en bok om den pågående krisen i Burundi tillsammans med reportern Anna Roxvall.
  • Journalisten Inti Chavez Perez, för en bok som ska introducera asylsökande ungdomar för könsroller, relationer och sex i det svenska samhället.
  • Skribenten och författaren Marcus Priftis, som ska skriva en bok om gruvindustrin.
  • Kulturjournalisten Ylva Lagercrantz Spindler som tillsammans med Jenny Aschenbrenner i en bok ska utforska teatern som samhällsaktör och statusmarkör i det svenska samhället under olika tidsepoker.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies