VK Media köper lokaltidningar

22 februari, 2021

VK Media, med morgontidningar som Västerbottens-Kuriren och Folkbladet i portföljen, förvärvar en majoritetspost av mediebolaget Tidningar i Norr AB.

Tidningar i Norr ger ut de lokala veckotidningarna Lokaltidningen, Mellanbygden, Nordsverige samt Västerbottningen.

– Vi vill nå så många som möjligt med vår journalistik både i stad och på landsbygd. Förvärvet av Tidningar i Norr kompletterar vårt erbjudande och stärker den ambitionen ytterligare, och vi ser fram emot att få fortsätta utveckla dessa fyra titlar, säger Jimmie Näslund, vd och koncernchef VK Media, i en kommentar.

Förvärvet avser cirka 90 procent av aktierna.

Tidningar i Norrs ägarförening behåller inflytande över tidningarnas politiska färg på ledarsidorna som fortsatt ska vara baserade på Centerpartiets grundläggande värderingar, uppger VK Media.

Affären planeras slutföras den 15 mars och innebär att VK Media adderar cirka 12 000 prenumeranter och cirka 37 miljoner kronor i årlig omsättning.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies