Gå direkt till textinnehållet

Varsel lagt på Mittmedia Kompetens

Mittmedias bemanningsbolag varslar ett antal tjänster. Fackliga förhandlingar inleds i nästa vecka.

Enligt uppgifter till Journalister handlar det om ett 20-tal tjänster (vilket skulle motsvara ungefär en fjärdedel av de anställda i MMK). Det är dock en siffra som varken Tomas Backlund, ordförande för Mittmediaklubben eller Ida Forsgren, ordförande för MMK-sektionen i klubben, vill bekräfta.

– Det jag kan säga är att det har lagts ett varsel. Det känns jättetråkigt, men det är inte speciellt överraskande eftersom vi redan för ett tag sedan fick veta att skulle bli ett vikariestopp. I praktiken är alla vi MMK-are vikarier, men många känner sig inte som det, man har kanske varit på en redaktion i två år, säger Ida Forsgren.

Tomas Backlund menar att det är oroande att det precis som vid tidigare sparpaket är redaktionell personal som varslas först när koncernen måste spara.

Annons Annons

– När man tar bort personal så tar man bort journalister i första hand. Vi är 1 100 anställda varav 600 journalister. Jag tycker att man går lite fel i analysen. Vi sysslar med journalistik – om vi tror att vi ska nå de intäkter som vi tänker oss för att överleva som företag skulle jag säga att man måste göra en översyn av hela verksamheten.

Mittmedias VD Per Bowallius sade i en intervju med Journalisten tidigare i veckan att de kommande neddragningarna av personal inte bara ska drabba journalistiska tjänster och att en översyn av hela organisationen pågår.

– Jag vet att det pågår. Men de första varslen som kommer, kommer bland journalister. Det är svårt att förstå den logiken, säger Tomas Backlund.

Fler avsnitt
Fler videos