Uppdrag granskning fällt av Granskningsnämnden

22 mars, 2010

GRN-beslut När SVTs samhällsprogram Uppdrag granskning anklagade en företrädare för en delägare till flygbolaget FlyMe för ”märkliga affärer”, borde de ha ha låtit personen i fråga bemöta påståendet i större utsträckning än vad som skedde.

Det menar Granskningsnämnden, som nu fäller Uppdrag granskning för att inslaget stred mot kravet på opartiskhet.

(UPPDATERAD)

 

Inslaget handlade om ”märkliga affärer i ett börsnoterat bolag där aktieägarna satte in nya pengar samtidigt som andra plockade ut miljoner”.

FlyMe gick i konkurs och konkursförvaltaren stämde de ansvariga på närmare 200 miljoner. Programmet tog upp olika omständigheter kring konkursen. Där medverkade bland annat företrädaren för delägaren, som ansåg att inslaget var partiskt och osakligt och därför anmälde programmet.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies