"Tidskrifterna har
grepp om sina läsare"

21 februari, 2014

FOTO: Anette Lindfors Persson Den pågående strukturomvandlingen från papper till digitalt är inte alls lika påtaglig för tidskrifterna som för dagspressen. – Det säger sig självt. Nyheter lämpar sig bättre digitalt medan tidskrifter har andra kvaliteter som är viktiga, som fördjupning, säger Kerstin Neld på Sveriges Tidskrifter.

Den samlade TS-reviderade svenska tidskriftsupplagan 2013 minskar med drygt två procent jämfört med året innan.

– Vi ser det som en positiv siffra. Det är färre titlar som har reviderats, så snittupplagan har inte minskat. Vi är också mitt i en jättestor omvandling på marknaden. Jag tror att många trott att det skulle minska mer, säger Sveriges Tidskrifters VD Kerstin Neld.

– Det här visar att tidskrifterna har grepp om sina läsare. Till det ska man lägga allt som just nu görs vid sidan av, på det digitala området och på eventsidan.

Vilken är din branschs största utmaning framöver?

– Det är den stora kompetensväxling vi står inför i och med att vi går mot en mer digital värld. Alla duktiga medarbetare på både redaktioner och marknadsavdelningar måste hänga med. Och så är det samma fråga som för alla andra: hur kan vi ta betalt för digitalt material?

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies