Gå direkt till textinnehållet

Tidningen Depå läggs ner

Motor- och livsstilsmagasinet Depå läggs på is – och ersätts av en ny tidning helt inriktad på bilnostalgi: Bilsport Retro Cars,

Motor- och livsstilsmagasinet Depå läggs på is – och ersätts av en ny tidning helt inriktad på bilnostalgi: Bilsport Retro Cars,

Nära 5 000 prenumeranter och nästan lika många sålda lösnummer. Det nådde magasinet Depå enligt förläggaren Stig L Sjöberg på Albinsson & Sjöberg. Men det räcker inte för att nå Tidsams miniminivåer, hävdar han.

Därför ska tidningen ta en “time out” och ersättas av en försvenskad version av engelska Retro cars, med namnet Bilsport Retro Cars.

Den nya tidningen lanseras redan nu i helgen, i samband med Göteboirg Motor Show.

På premiärnumrets ledarsida skriver redaktionen “Vi skulle göra något nytt. Ledningen hade bestämt att förlagets populära tidskrift Depå skulle bytas ut i tidskriftshyllan. Redaktionen fick därför uppdraget at6t skissa på en ersättare.”

Depås redaktör Jens Olander konstaterar att nedläggningen “inte kommer som en fullständig chock”.

– Det är tråkigt att vi inte får jobba vidare med tidningen, eftersom vi vet att det finns ett intresse för den här sortens tidning. Men man har ju alltid ekonomin att arbeta mot och vi har väl ihnte nått ut på det sätt som behövdes.

Jens Olander kommer att “vara med på ett hörn” i den nya tidningen, men kommer huvudsakligen att arbeta med andra tidningar inom förlaget.

mj@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos