Mobiltelefon

SVTs vikarier måste använda egna mobiler

3 juni, 2014

Projektanställda, vikarier och konsulter ska i första hand använda sina privata telefoner när de arbetar för SVT. Detta enligt ett förslag som SVTs ledning presenterat.

Journalistklubben på SVT har protesterat och har begärt förhandlingar nu på torsdag.

– Ledningen måste inse att mobilen är ett arbetsverktyg. Policyn borde vara tvärt om. Arbetsgivaren ska stå för arbetsverktygen, säger Petteri Karttunen, journalistklubbens ordförande på SVT.

Enligt SVT ska alla som inte har fast anställning i möjligaste mål använda sin egen utrustning, och få ekonomisk ersättning för detta. Journalistklubben anser att detta leder till onödig administration då kvitton och räkningar ska skrivas och attesteras.

I SVTs policy för användandet av mobiler står det även att om en fast anställd tappar sin mobil eller att den går sönder, och försäkringen gått ut, måste det gå 36 månader innan den anställda kan få ut en ny.

– Jag undrar om de vet hur vi använder våra mobiler. Det är ett av de arbetsverktyg som vi använder mest.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av max ons, 2014-06-04 20:06
Apropå försäkringar så är det benhårt, när du kliver in på din arbetsplats gäller inte dina privata försäkringar längre utan det är arbetsgivarens ansvar. Så en mobil som går sönder, förstörs eller tappas kommer inte att ersättas av ditt privata f-bolag, såvida du inte ljuger ihop en story. Sen slitage - hur ersätter SR då batteribyte på t.ex Iphone:s, utslitna sladdar till handsfree etc. Snart skall väl personalen använda sina privata bilar och köra SR:s utrustning också - visst ja, det täcks ju inte heller....

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies