Gå direkt till textinnehållet

SVT stoppar Teodorescu & Suhonen

Efter att det blev känt att Alice Teodorescu Måwe kandiderar för KD i EU-valet pausar SVT nu det omtalade programmet Teodorescu & Suhonen. ”Vi letar efter en ersättare”, säger Michael Kucera, programchef på SVT, till Journalisten.

Alice Teodorescu Måve toppar Kristdemokraternas lista, och petar därmed Sara Skyttedal, avslöjade SVT Nyheter på fredagsmorgonen.

Under morgonen informerade högerdebattören Alice Teodorescu SVT om att hon kandiderar i valet till Europaparlamentet för Kristdemokraterna. Det får direkta effekter på SVTs tablå.

På tisdag skulle nästa avsnitt av debattprogrammet Teodorescu & Suhonen, där Alice Teodorescu Måwe och vänsterdebattören Daniel Suhonen tar upp aktuella frågor, spelas in.

Annons Annons

– Eftersom Alice nu går in i en annan roll, och blir politiker, och dessutom kandiderar i ett förestående val så ändras premissen för hennes deltagande, säger Michael Kucera.

Han säger att SVT gärna vill fortsätta med konceptet men med en annan högerdebattör, men att det nu är ont om tid.

– Vi bandar nästa program på tisdag, och vi har precis nåtts av det här beskedet. Men vi försöker och jobbar på en lösning. Jag kan inte lova något, säger Michael Kucera.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos